En julsaga

Inom lärarkåren händer det saker nu. Lärare nätverkar för att hjälpa varandra att ta fram kreativt skolmaterial som gör det enklare, men framför allt, roligare att lära ut i skolan. Olika sajter poppar upp som svampar i skogen, och erbjuder hemgjord clip-art, som är bra mycket roligare att använda än de standardbilder som finns att tillgå. Lärare delar med sig av sina bästa tips på hur man gör ett trevligt veckobrev eller varför inte målarövningar för att utveckla motoriken.

Allt det här sker utanför de konventionella läromedelsföretagen och gör lärandet så mycket mer lustfyllt. Medan vissa är duktiga på att ta fram bilder, så kan andra använda sig av dessa  bilder för att skapa ett bra utbildningsmaterial. Oavsett, så blir summan av allt, att det helt plötsligt finns en sammanhållning och en vilja att dela med sig av sina egna framgångar. Och där man förut suttit och laddat ner bilder från amerikanska sajter, som inte riktigt har passat ihop med de svenska kulturyttringarna (lucia, midsommar osv) så finns det nu svenska bilder tillgängliga.

Jag vill framhäva en, till mig närstående person, som har glatt oss under hela sitt liv med sina fantastiska små bilder på giraffer på rullskridskor eller åksjuka ankor. Nu har hon hittat utlopp för sin kreativitet i klassrummet där hon är lärare. På söndag öppnar hon sig egen julkalender, där hon kommer att dela med sig av en julbild varje dag fram till julafton.

Följ hennes väg mot framgång, eller åtminstone till jul, genom att följa henne på Instagram under användarnamnet froken_claug. Ni kommer inte att bli besvikna!

https://www.linkedin.com/pulse/n%25C3%25A4r-man-f%25C3%25A5r-jobba-kreativt-pernilla-claug

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.